VízPlusz kártya-tulajdonosok 10%-os kedvezménnyel vásárolhatnak jegyeket a megjelölt előadásokra, kizárólag az alábbi jegyirodákban*

Jegypénztárak:

Nemzeti Táncszínház
Millenáris Park
1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.
Nyitva minden nap 13.00-18.00 óra között, előadásnapokon előadás kezdetéig.

Allee Bevásárlóközpontban (Mozi mellett)
1117 Budapest, Október 23. utca 8-10.
Nyitva: kedd-szombat 10.00-18.00 óra között, vasárnap és hétfőn zárva.

Fizetési lehetőségek: készpénz, bankkártya, Szép kártya (OTP, MKB, K&H)

Folytatódik a tánc

A szeptemberben kezdődött Budapest Táncfesztivál programja októberben is folytatódik, így a hónap elején a magyar táncélet egyik legizgalmasabb alakját, a Kossuth-díjas Ladányi Andreát köszönthetik a színpadon, aki a Divided Time-ban hat kiemelkedő férfi táncművésszel osztja meg a teret.

A Táncfesztivál örömmel ad otthont a magyar táncélet kiválóságainak: a Székesfehérvári Balett Színház, a Badora Társulat, a Duda Éva Társulat, a Budapest Táncszínház és az idén 60 éves Pécsi Balett művészeivel egyaránt találkozhatnak. A fesztivál zárásaként a Mainzi Állami Színház kortárs tánc társulatának, a tanzmainznak Soul Chain című előadását tekinthetik meg.

Az októberi időszak bemutatókban is gazdag, kezdve a Duna Művészegyüttes Gyertyaláng című produkciójával, amellyel az alkotók Trianonra emlékeznek.
A GG Tánc Eger ezúttal Shakespeare–Kulcsár Noémi: Ahogy tetszik című vígjátékát állítja színpadra, amelyben egymás ellen fordulnak testvérek, fiatalok szerelmesek lesznek egymásba, nevetnek és sírnak, álalakba bújnak, elvesztik, majd újra megtalálják egymást.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes SZRLM című premierjével érkezik a Müpa Fesztivál Színházába. Az együttes a Kossuth-díjas Zsuráfszky Zoltán és felesége, Zs. Vincze Zsuzsa, érdemes művész közös alkotómunkájának tematikusan válogatott koreográfiáit mutatja be.

A Bozsik Yvette Társulat új, felnőtteknek szóló bemutatója, a Bohóc kerestetik a Nemzeti Táncszínház felkérésére, a világhírű román-francia író, Matei Visniec groteszk drámája nyomán készült.

Októberben a táncos mozi rajongóinak is kedveznek: Ritmusképletek táncfilmre címmel érkezik egy háromestés filmvetítés, amely a Parallel Művészeti Alapítvány és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem együttműködésében megvalósuló táncfilm workshop kísérő rendezvénye. A vetítések után beszélgetést tartanak filmkészítőkkel és a kurátorokkal.

A fent említett izgalmas és színes produkciók mellett nagyon várják Önöket a repertoáron lévő darabokkal és gyermekprogramjaikkal!

Az alábbi előadásokra 10%-os* kedvezménnyel válthatnak jegyeket a VízPlusz kártya-tulajdonosok. 

2021. szeptember 28., 19:00 óra
Nemzeti Táncszínház – Nagyterem
Győri Balett
Chaos/The waves
3800 - 4500 Ft
VízPlusz kártyával – 10% kedvezmény
http://www.nemzetitancszinhaz.hu/musor/bemutato-chaos-the-waves/1591
2021. október 03., 19:00 óra
Nemzeti Táncszínház – Nagyterem
Badora Társulat
Kingdom
3000 - 3500 Ft
VízPlusz kártyával – 10% kedvezmény
http://www.nemzetitancszinhaz.hu/musor/kingdom/1594
2021. október 05., 19:00 óra
Nemzeti Táncszínház – Nagyterem
Budapest Táncszínház
Egyszer visszatérsz
3000 - 3500 Ft
VízPlusz kártyával – 10% kedvezmény
http://www.nemzetitancszinhaz.hu/musor/egyszer-visszatersz/1596
2021. október 06., 19:00 óra
Nemzeti Táncszínház – Nagyterem
Pécsi Balett
Pécsi Balett 60
3800 - 4500 Ft
VízPlusz kártyával – 10% kedvezmény
http://www.nemzetitancszinhaz.hu/musor/budapesti-bemutato-pecsi-balett-60-8211-jubileumi-est/1597
2021. október 10., 19:00 óra
Nemzeti Táncszínház – Nagyterem
Duna Művészegyüttes
Gyertyaláng
2900 - 3400 Ft
VízPlusz kártyával – 10% kedvezmény
http://www.nemzetitancszinhaz.hu/musor/budapesti-bemutato-gyertyalang/1646
2021. október 13., 19:00 óra
Nemzeti Táncszínház – Nagyterem
Budapest Táncszínház
Bolero: Viszlát a levegőben!
3200 - 3800 Ft
VízPlusz kártyával – 10% kedvezmény
http://www.nemzetitancszinhaz.hu/musor/bolero-viszlat-a-levegoben/1674

Nemzeti Táncszínház VízPlusz kártya-kedvezménnyel elérhető októberi előadásai nyomtatható formátumban innen tölthetők le >>

www.nemzetitancszinhaz.hu

* VízPlusz kártya-tulajdonosok a megjelölt októberi előadásokra 10%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg jegyeiket, kizárólag a Nemzeti Táncszínház alább feltüntetett jegyértékesítési pontjain. A kedvezmény csak személyes vásárlásnál érvényesíthető, a VízPlusz kártya felmutatásával. A Nemzeti Táncszínház csak a saját szervezésű programjaira fogadja el a VízPlusz kártyát és ad kedvezményt! Egy napon belül, egy kártyára, egyszeri alkalommal vehető igénybe a kedvezmény. A VízPlusz kártyára érvényes kedvezmény más kedvezménnyel, akcióval nem vonható össze.

Előzetes jegyfoglalást a jegy@tancszinhaz.hu e-mail címen fogadnak, VízPlusz kártyára hivatkozva.

Szeretettel várják Önöket!

A műsorváltozás jogát a Nemzeti Táncszínház fenntartja!

Élettel teli alkotóműhely

A 2019-es februári megnyitó óta a Nemzeti Táncszínház táncművészei, az együttesek, a nézők és a színház dolgozói pezsgő élettel töltötték meg a Millenárison létrehozott új bemutatóhelyszínt. 

A Nemzeti Táncszínház a hazai táncszíntér legfontosabb központja, a táncszakma egyetlen kőszínháza, amelyet a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma alapított a Táncfórum 20 éves eredményes működésének jogutódjaként 2001. december 1-én. A Nemzeti Táncszínház elsődleges feladata a hazai táncművészet képviselete, menedzselése itthon és külföldön. Célja, hogy otthont teremtsen a magyar táncművészet számára, és olyan repertoárt biztosítson, amelyben minden műfaj megmutatkozik. Befogadó színházként az intézmény közel negyven magyar, professzionális társulattal dolgozik együtt. A néptáncon át a klasszikus balettig, a társas tánctól a kortárs táncon keresztül az interaktív gyermekelőadásokig, műfaji sokszínűséggel kívánja fenntartani a táncszínházba járó közönség érdeklődését. 

Beavató táncszínházi programján keresztül kiemelt figyelmet fordít a fiatal közönség kulturális nevelésére. Gyermek és ifjúsági színház-pedagógiai tevékenysége – a beavató programok mellett – egy új, a maga nemében egyedülálló előadással bővült. A táncművészet és a színházi nevelés sikeres ötvözésével 2014 januárjában indította el tánc/színházi nevelési programját, mely rögtön nagy érdeklődést váltott ki a középiskolás korosztály körében, és amely szakmai díjat nyert a gyermek- és ifjúsági színházak biennáléján.

A Nemzeti Táncszínház tizenhárom év után, 2014 őszén elhagyva a Várszínház épületét, alternatív játszóhelyeken állítja színpadra repertoárját. A Művészetek Palotájában rezidens intézményként évi száz nap táncelőadásait szervezi. Emellett helyet bérel a MOM Kulturális Központban a nagyobb kortárs színpadi produkciók számára, a Hagyományok Házában, ahol elsősorban a folklór- és gyerekdarabokat állítja színpadra, a Marczi Közösségi Térben, ahol intimebb hangulatú, kisebb színpadra készült előadások, kamaraestek láthatóak, valamint a Várkert Bazár új multikulturális színpadán.

A Nemzeti Táncszínház új játszóhelye a Millenáris Teátrum. Az épületet a táncművészeti előadások igényeire szabják, majd 2018 tavaszán az intézmény rendelkezésére bocsájtják. Játszóhelyével egy időben az intézmény is megújul, amely megújulásban megvalósulhat egy igazán modern, európai minőségű, a tradicionális- és kortárs táncművészetünket őrző és reprezentáló 21. századi tánccentrum. Táncfilmek, külföldi koprodukciók, gyermek- és ifjúsági nevelési programjának fejlesztése, közösségi- és gyermekprogramok – mindez az új elképzelések része annak érdekében, hogy a Nemzeti Táncszínház közönsége az új térbe lépve, mély és maradandó élményt szerezzen a táncművészetről.

    

Elérhetőség

A Nemzeti Táncszínház Értékesítési csoportjának elérhetősége:
Telefon: (+36 1) 434 59 00, Zöld szám: (06 80) 10 44 55
Nyitva hétfőtől csütörtökig 9.00–17.00 óra között, pénteken 9.00–15.00 óra között.
Levelezési cím: Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft., 1536 Budapest, Pf. 284.
E-mail: info@tancszinhaz.hu

Parkolási információ:
Parkolási lehetőségek a Millenáris, illetve a Mammut mélygarázsában vagy a környező utcákban.

www.tancszinhaz.hu