10% kedvezmény VízPlusz kártya tulajdonosoknak az Alfatours Kft. által szervezett programokra, kirándulásokra

A hétvégi kikapcsolódásokat 2008 óta töretlen sikerrel szervező Alfatours 10% kedvezményt biztosít az általa szervezett programokra, kirándulásokra minden VízPlusz kártya-tulajdonosnak. A kedvezmény más akcióval és kedvezménnyel nem vonható össze. 

Alfatours Kft. – a hosszú hétvégék specialistája

Élményekre vágyik, de csak pár napra tud elszakadni egyéb teendőitől? Kirándulásainak szervezését bízza a hosszú hétvégék specialistájára, amely leveszi válláról a programszervezés, az utazás, a szállásfoglalás és egyéb teendők lebonyolítását, mindezek mellett pedig kedvező árakat biztosít.

Várják Önt különböző típusú ajánlataikkal – városlátogatások idegenvezetővel; bakancsos túrák túravezetővel; rengeteg évszaknak megfelelő kirándulással – melyek közül érdeklődésének megfelelően kedvére válogathat.

Szezonajánlatok

BELFÖLDI UTAZÁSOK

 • 2021. október 9., szombat
  Szüreti hangulat a szekszárdi borvidéken Gemenci ártéri erdő kisvasút utazással

  Jelentkezni lehet >> 

     

Pörböly a Gemenci Ártéri Erdő szíve. Innen elindulva 30 kilométernyi hosszan kisvonatról csodálhatják meg az utasok a pompázatos természeti környezetet. Ezután a Szekszárdi-dombság déli részén található Szálkai-tó következik, mely horgászok, túrázók és a strandolni vágyók kedvelt helye, ugyanis a tó lassan mélyül, vízminősége pedig kitűnő. A természet ölelésében kicsit kikapcsolódva megismerkedhetnek egy egészen különleges színű kápolnával is. Itt található ugyanis a gyönyörű Mausz-kápolna. A Szálka és Decs község határán álló kék színű épületet a csodás panorámája teszi igazán különlegessé, nevét pedig a szálkaiak húsvéti Emmausz-járásáról kapta, melynek fontos állomása a kápolna.
Később Kakasdon sétával folytatódik az út, ahol a Makovecz Imre tervei alapján megépített különleges faluház, valamint a Szent Anna kápolna is megtekinthető, pihenésképpen pedig a helyi cukrászdába is betérhetnek egy könnyed süteményre.

Szekszárdon idegenvezető segítségével járhatják körbe a belváros nevezetességeit, ismerhetik meg történetét. Szekszárd kicsiny belvárosa gyalogszerrel kellemes sétával bejárható. A város szívében található a Béla tér, ahol Közép-Európa legnagyobb egyhajós templomát, a Városháza épületét és a Vármegye házát is megtekinthetik. Néhány perces sétára onnan a nagy magyar költő, Babits Mihály szülőháza áll, egyben egy szerény Emlékmúzeum is, ahol gyermekkori emlékek, a fogadószoba bútorai, írásos relikviák várják az érdeklődőket. Végül a sétáló utcán keresztül a Garay tér egyik meghatározó épületéhez, a Nemzeti Színházához is elsétálnak a kirándulók, amely az ország egyetlen német nyelvű színháza is egyben. A séta végén lesz lehetőség elfogyasztani egy kávét vagy egy pohár szekszárdi bort a város főterén.
 
 • 2021. október 16., szombat
  Kirándulás a Történelmi Magyarország középpontjában: Szarvas, az Arborétum és hajókázás a Holt-Körösön

  Jelentkezni lehet >> 

     

A Hármas-Körös (kákafoki) holtága mellett kialakított Szarvasi Arborétum természetvédelmi területe mára hazánk legjelentősebb élőfa gyűjteménye. Itt több mint százéves, kuriózumnak számító mocsári ciprusok is találhatók, összesen 82 hektáron. Kombinált belépőjegy vásárlása esetén a Mini Magyarország is meglátogatható: itt makettek formájában csodálhatók meg a történelmi Magyarország épített örökségei. 

A séta után a Holt-Körösön hajóval folytatódik a kirándulás. Az 1 órás program alatt számos látnivaló akad – teknősök, Szarvas Vízi Színháza, a Millenniumi Emlékmű, a Történelmi Magyarország közepét szimbolizáló malom. A Tessedik Samuel által felvirágoztatott mezőváros belvárosa egy kis ékszerdoboz, melyet már újra gyalogosan fedeznek fel a résztvevők. A belvárosi séta után a délután további részében ismét a természeté a főszerep: a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban ismerhető meg a Dél-Tiszántúl tájtörténete, annak természeti értékei és élővilága. Az Anna-ligeti tanösvényen található évszázados fák között többek között 4 ragadozóház, átjárható mókusház, kültéri teknős terrárium, hatalmas aquarium is található és a lista nem teljes... A kisebbek a Kölyök-Zug játszótéren is tölthetik az idejüket.
 
 • 2021. október 23., szombat
  Kirándulás hegyvidéken: Lillafüred és a Szalajka-völgy vonatozással és libegőzéssel

  Jelentkezni lehet >>  

     

Lillafüreden, a Szinva és a Garadna patakok összefolyásánál található kis tavat a XIX. században völgyzáró gáttal visszaduzzasztották, így született meg a csodás Hámori-tó. A nagyobb víztömeg a vashámorok működését tette szükségessé. A vashármor, más néven pöröly egy olyan ipartelep, ahol a vasat dolgozták fel. A hámor a német hammer (kalapács) szóból ered, utalva arra, hogy súlyos vaskalapácsokkal dolgozták meg a vasat. Innen a tó nevének eredete. 

A híres Palotaszállót 1929-ben adták át. A neoreneszánsz stílusú palota és kertje csodálatos látványt nyújt. A szálloda építésekor a Szinva-patakot el kellett terelni, így jött létre a Lillafüredi-vízesés, amely hazánk legmagasabb vízesése.

A kirándulás résztvevői csónakázhatnak a Hámori-tavon vagy tehetnek egy sétát a tó melletti sétányon. A környék Natura 2000 védelem alatt álló természeti szépségei útban a Jávorhegyre már a levegőből csodálhatók meg, hiszen ide libegővel érkeznek a látogatók. A 606 méteren fekvő felső állomás eléréséhez a libegő 1080 méter szintkülönbséget küzd le, összesen 16 perc alatt. A 2015-ben átadott felvonó igazi szórakozást jelent mindenkinek, különösen azoknak, akik fogékonyak a természet szépségeire. 

Később Szilvásváradra érve járműcsere következik, erdei kisvasútra ülnek az utasok. Az eredetileg faanyag és mészkő szállítására létrehozott keskeny nyomtávú vasúton utazni igazi élmény. Az 5 kilométeres út végén számtalan szebbnél szebb látnivaló várja a felfedezőket. A Szikla-forrás a Bükk legnagyobb vízhozamú karsztforrása – a barlangjáraton keresztül felszínre törő kristálytiszta vizű forrás felejthetetlen látvány. A Szabadtéri Erdei Múzeum a régi mesterségeket eleveníti fel. A kirándulni vágyók elsétálhatnak a Sipovics Tengerszemig és a Szalajka forrásig. Természetesen az ékkő a 17 méter magas Fátyol vízesés. A friss levegőn töltött séta után még pisztráng is fogyasztható a helyi büfében.


Érdekességek a nagyvilágból

Kirándulás receptre: A skót orvosok felírhatják betegeiknek a természetjárást

2017-ben Skóciát a világ legszebb vidékének választották meg, azonban már nem csak emiatt irigyelhetjük a skótokat: tavaly október óta az orvosok receptre írhatják fel betegeiknek, hogy töltsenek több időt a természetben. A friss levegőn eltöltött idő ugyanis számos pozitív hatással bír egészségünkre nézve: csökkenti a magas vérnyomást és a szorongást, javítja a közérzetet.

A természet jótékony hatásairól ide kattintva olvashat >>

 

Függőhíd és panoráma alagút épül Horvátországban

Függőhíd fog épülni a Krka kanyon felett, valamint egy panoráma alagutat is kialakítanak Primosten városában. A 462,5 m hosszú függő gyalogoshíd Necven és Trosenj középkori várakat fogja összekötni. A függőhidat a tervek szerint 1-2 éven belül kezdik el építeni, attól függően, hogy mikor kapja meg az építéséhez szükséges engedélyeket. Primosten városában pedig az önkormányzat egy 60 m hosszú és 6 m széles panoráma üvegalagút építésébe kezdett, mely a tengerszint alá, 18 méteres mélységbe kalauzolja látogatóit.

A részletekről ide kattintva olvashat >>

 

Ingyenes lett a tömegközlekedés a macedón fővárosban

A Macedón Köztársaság fővárosában, Szkopjében ingyenessé tették a tömegközlekedést, azonban a parkolási díjakat megduplázták. Az intézkedéssel azt szeretnék elérni, hogy kevesebben közlekedjenek autóval a városban, ugyanis a levegő szennyezettsége már a kritikus határt súrolja.

További információkért kattintson a linkre >>

 

Luxusszálloda nyílik kizárólag hölgyeknek Spanyolországban

2019 tavaszán nyílik az első olyan hotel Spanyolországban, mely kizárólag női vendégeket fog fogadni. A szállodát a Som Hotels szállodalánc nyitja meg Mallorcán. A Som Hotels elnöke elmondta, hogy korábban felméréseket végeztek, melyből kiderült, hogy a hölgyek nagyon lelkesedtek a női hotel ötletéért.

A szálloda képeiért kattintson a linkre >> 

 

Kedvezményes megrendelés

Az Alfatours weblapjáról (http://www.alfatours.hu/) válassza ki az Ön számára legjobban tetsző utat, majd megrendeléskor a „Jelentkezem” gombra kattintva ne felejtse a „Megjegyzés” rovatba beírni a kedvezmény érvényesítéséhez a következőket: VízPlusz kártya 10% valamint a VízPlusz kártya jobb felső sarkában található, 6 számjegyből álló sorszámot. Például: VízPlusz kártya 10% – 123456
A fizetési módnál a banki átutalást szükséges kiválasztani.

Az Alfatours utazási iroda egyedi igények esetén is belföldön és külföldön egyaránt kedvezményes szállásfoglalásokkal, valamint a legjobb repülőjegy árakkal – a világ minden tájára – áll ügyfelei rendelkezésére. Az egyedi ajánlatokkal kapcsolatban még ma küldje el levelét e-mailben (info@alfatours.hu) és hagyja magát elbűvölni az általuk nyújtott szolgáltatásokkal. 

Az alfatours hétvégékben utazik!

További információ >>
 

Nincs még VízPlusz kártyája? Igényeljen most! >>